Yüksel Acun Anadolu Lisesi

WEB https://yaal.meb.k12.tr
Adres : Çiğdede Mahallesi, Samandağ / HATAY
VİZYON : Bilim ve teknolojinin farkında olan, değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, yüksek moral değere sahip, kendine güvenen, katılımcı, kendini sorgulayan etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir. Sadece bu kentin değil, Türkiye´nin en başarılı okullarından biri olmaktır.
MİSYON : Öğrencilerimizin; Bilgili , becerili , dürüst , sorumluluğunu bilen Araştıran , sorgulayan , paylaşan , çok yönlü ve tarafsız bakabilen Çevresiyle olumlu iletişim kurabilen Ortak bir genel kültürle , soruların farkında olabilen , ülkemizin kalkınmasına yardımcı olabilecek İlgi , istek ve yetenekleri doğrultusunda yüksek öğretime ve hayata iyi bir şekilde hazırlanmış Anadilini doğru ve etkili konuşan, yazan, anlayan Atatürk İlke ve İnkılaplarını benimseyen vatanını ve milletini seven , İnsan haklarına saygılı ve duyarlı bireyler olmalarını sağlamaktır.
BAŞARILAR : Okulumuz geçmişinden bu yana her alanda kadınlar ve erkekler olarak türlü başarılara imza atmıştır. Futbol, Basketbol, Hentbol, Plaj Voleybolu; Satranç, Masa Tenisi, Kır Koşusu, Koşu gibi birçok alanda geçmişten bugüne adından söz ettirmeye devam etmektedir.

Öğretim Şekli :Tam Gün Eğitim
Yabancı Dil : İngilizce, Almanca, Fransızca
Isınma : Merkezi sistem, Kalorifer
Servis :
Ulaşım : Her 5 dakikada bir Antakya-Samandağ minibüsleriyle ulaşım sağlanabilir.
Yerleşim Yeri : Deniz ve Keldağ manzaralı
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İlçe merkezine : 5 km , İl merkezine : 27 km
Kontenjan Bilgileri :
Okulun Sınav Başarı Durumu : Okulumuz Samandağ´ın ilk Anadolu lisesidir. 2021 sınav istatistiklerine göre zirvede yer alırken kimi alanlarda da zirveyi zorlamaktadır.
Sportif Etkinlikler : Hentbol, Badminton, Futbol, Voleybol, Masa tenisi, Basketbol gibi sporların yanı sıra Satranç ve Zeka Oyunlarında da etkinliklerimiz devam etmektedir.
Bilimsel Etkinlikler : TÜBİTAK Bilim Fuarı ve TeknoFest´e katılma hedeflerimiz bulunmaktadır. Bu doğrultuda 9.sınıftaki öğrencilerimize kodlama, programlama ve algoritmik düşünebilme altyapısı kazandırma sürecimiz devam etmektedir.
Proje Çalışmaları :
Diğer Hususlar : Okulumuz Hatay ilimizin ve ilçemizin önde gelen okullarından biridir. bundan sonra da yapacağı çalışmalar ile adından söz ettirmeye devam edecektir.